PVC Pencereler ile Alüminyum Pencerelerin Farklılıkları Whatsapp

PVC Pencereler ile Alüminyum Pencerelerin Farklılıkları

PVC Pencereler ile Alüminyum Pencerelerin Farklılıkları

PVC Pencereler ile Alüminyum Pencerelerin Farklılıkları

PVC pencere mi yoksa alüminyum penceremi taktırmalıyım? Yaşam alanımda pvc pencere yada alüminyum pencere doğramasını mı tercih etmeliyim? Uygulama ve maliyet açısından farklıklıklar var mı? Çapa As Yapı olarak bugün sizlere bunları anlatmaya çalışacağız.

PVC PENCERELER

PVC plastikleştirilmemiş polivinil klorürdür. Son zamanlarda pencere ve kapılarda yaygın olarak kullanılan standart sert plastik malzeme türüdür. Plastikleştirilmemiş polivinil klorür neme, kirliliğe, korozyona ve küflenmeye karşı dayanıklıdır. Benzersiz ve çeşitli avantajları nedeniyle PVC pencereler tercih edilen bir seçim olmuştur. Son zamanlarda birçok insanın geleneksel pencerelerden modern PVC pencerelere geçiş yaptığını hepimiz fark etmişizdir. Üstün kaliteli, uygun maliyetli ve aynı zamanda hava koşullarına ve kirliliğe karşı mükemmel yalıtım sağlayan harika pencerelere sahip olmak istediğimizde, PVC pencere şüphesiz evimiz için en iyi seçimdir. PVC pencereler benzersiz bir estetik çekiciliğe sahiptir ve ayrıca çeşitli lamine tonlar sunar. Daha iyi dayanıklılık ve güvenlik sunarlar. Classical Interiors size en iyi PVC pencere çözümlerini sunar.

 

ALÜMİNYUM PENCERELER

Alüminyum hepimizin bildiği gibi güçlü ve hafif bir malzemedir. Uzun yıllardan beri alüminyum pencere ve kapı imalatında kullanılmaktadır. Fiziksel ve yapısal bileşimi nedeniyle sağlam ve dayanıklıdırlar. Ayrıca, ince alüminyum bölümler zarafet katar ve ağırlığın üstesinden gelmek için etkili bir şekilde kullanılır.
İşte tercihinize odaklanmanıza ve evinize uygun, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olan, alüminyum pencerelerin PVC pencerelere göre artıları ve eksileri hakkında hızlı bir kılavuz.

1. Dayanıklı

PVC pencereler: PVC pencereler çürümez veya paslanmaz. Aşırı hava koşullarında dahi çatlama ve soyulma yapmazlar. Solmazlar veya şeklini veya boyutunu değiştirmezler. Oldukça dayanıklıdırlar.
Alüminyum pencereler: Alüminyum pencereler paslanmaya karşı dayanıklıdır. Hava koşullarına dayanıklıdırlar. Isıya maruz kaldığında şişmez veya çatlamaz. Ancak alüminyumun tuzlu havanın varlığında oksidasyona bağlı olarak paslanma ve renk değiştirme eğilimi göstermesi nedeniyle bu pencereler kıyı bölgeleri için pek uygun değildir.

2. Daha fazla seçenek

PVC pencereler: PVC pencereler de çeşitli renk, şekil ve desenlere sahip olsa da, alüminyum pencerelere kıyasla renk seçimi sınırlıdır.
Alüminyum pencereler: Alüminyum pencereler birden fazla renk, stil ve kaplamaya sahiptir. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli var. Çoğu alüminyum pencere tek, çift veya üç camlı üniteler halinde üretilebilir. Mevcut renk seçenekleri alüminyum pencerelerde PVC pencerelere göre daha fazladır.

3. Çevre dostu

PVC pencereler: PVC pencereler neredeyse 10 kata kadar geri dönüştürülebilir. Çevre dostudurlar.

Alüminyum pencereler: Alüminyum yüzde 100 geri dönüştürülebilir ve birçok kez geri dönüştürülebilir. Bu, bu malzemeyi çevre dostu ve sürdürülebilir bir yapı malzemesi haline getirir.

4. Güç

PVC pencereler: PVC pencereler güçlü ve dayanıklıdır. UV ışınlarına karşı dayanıklıdırlar. Paslanmaz, korozyona uğramaz veya pul pul dökülmez. PVC pencereler kıyı bölgeleri için bile uygundur (paslanabilecek veya rengi solabilecek muadili alüminyumdan farklı olarak).
Alüminyum pencereler: Şüphesiz alüminyum pencereler mükemmel bir sağlamlığa ve dayanıklılığa sahiptir, ancak yine de paslanır ve rengi değişir.

5. Yalıtım

PVC pencereler: PVC pencereler iyi bir ısı yalıtımı sağlar. Çift camlı veya üç camlı PVC pencereler, enerji tasarruflu ev elde etmek için mükemmeldir. PVC zayıf bir ısı iletkenidir ve iç mekanlarda herhangi bir ısı kaybına veya ısı kazanımına izin vermez.
Alüminyum pencereler: Alüminyum pencereler son derece zayıf yalıtım sağlar. Alüminyum pencerenin ana kusuru, enerji açısından verimli bir seçenek olmamasıdır. Alüminyumun iyi bir ısı iletkeni olması binada ısı kazanımına ve ısı kaybına olanak sağlar.

6. Bakım

PVC pencereleri: PVC penceresinin bakımı kolaydır ve bakım gerektirmez. PVC pencerelerinin temiz bir bezle düzenli olarak silinmesinin düzenli olarak yapılması gerekir.
Alüminyum pencereler: Alüminyum dayanıklı bir malzeme olmasına rağmen alüminyum pencereler periyodik bakım gerektirir. Pencerelerin bakımı için düzenli bir boyama yapılması gerekmektedir.

7. Güvenlik

PVC pencereler: PVC pencereler yüksek güvenlik sağlar. Gelişmiş güvenlik sağlamak için PVC pencerelere çoklu kilit sistemleri başarıyla kurulabilir.
Alüminyum pencereler: Alüminyum pencereler aynı zamanda iyi bir güvenlik sağlar.

8. Ses geçirmez

PVC pencereler: PVC pencerelerin çift veya üçlü camla montajı iyi bir ses yalıtımı sağlar. Dışarıdan gelen gürültüyü önemli ölçüde azaltan etkili akustik bariyerler olarak çalışırlar.
Alüminyum pencereler: Bu pencerelerde önemli bir ses geçirmez mekanizma yoktur.

9. Uzun Ömür

PVC pencereler: PVC, esas olarak yaklaşık 25 ila 30 yıllık ortalama ömre sahip sentetik bir plastik polimerdir. Bu, alüminyum pencerelerden nispeten daha azdır. Kullanılan hammaddenin kalitesiz olması durumunda bazen daha da az olabilir. PVC pencereleri daha da geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir. 

Alüminyum pencereler: Alüminyum aynı zamanda oldukça dayanıklı bir malzemedir. Yüksek kaliteli alüminyum pencereler neredeyse 45 yıla kadar dayanabilir çünkü PVC pencerelerin bozulmasıyla aynı şekilde bozulmazlar. Ayrıca geri dönüştürülebilirler.

Sonuç

Hem alüminyum pencereler hem de PVC pencereler, bir ev için çağdaş, dayanıklı ve uygun fiyatlı pencere çözümleri olarak kabul edilir. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları var. Bu malzemelerin gelişmiş nitelikleri, onları konut kullanımı için popüler bir seçenek haline getiriyor. Hangisinin daha iyi bir zeçim olduğu konusunda her zaman tutarlı bir tartışma vardır. 

Hangisinin daha iyi bir seçenek olduğunu belirtmek zordur. PVC pencere ve Alüminyum pencere tartışmasında bütçe, renk, desen, uzun ömürlülük gibi özelliklerden hangisinin kendi zevkine ve ihtiyacına daha uygun olduğuna karar vermek kişiye kalmıştır.